Marketing idee: promoot uw verkooplocatie met Google Maps

Bij het maken van plannen om een nieuw marketingbudget in te vullen is het belangrijk om te focussen op locatie. Heb je namelijk een fysieke winkel, showroom of horecagelegenheid dan moet je de kracht daarvan wel benutten in de strijd tegen online. Dit geldt uiteraard niet alleen voor ketens en franchise organisaties, maar ook ook voor de individuele ondernemer.

Het onderscheidende vermogen van fysieke locaties is dat er een beleving aan gekoppeld is die nooit onderschat hoeft te worden. Online winkels hebben dan een voordeel, vaak prijs, maar voor ruiken, zien, voelen, passen en uitproberen moet je toch er als consument toch echt op uit.  Fysieke locaties bieden een service en beleving die onweerstaanbaar is.

Geef uw potentiële klant daarom een voorproefje door belevingsfoto’s op Google Maps te plaatsen. Deze foto’s, indien gemaakt door de gecertificeerde Google Maps fotograaf, bestaan uit effectieve professionele foto’s op Google Maps en een ‘Google Street View voor binnen’. Voor relatief weinig kosten adverteer je onafgebroken op de zoekacties van potentiële klanten. Die kosten zijn bovendien eenmalig. Daar kun je niet tegenop adverteren.

Gortizlehner Hengelo
Voorbeeld van een panoramafoto die meer dan 100.000 keer is bekeken

Belangrijk voordeel is dat ook je Google ranking positief beïnvloedt wordt. Vaak genoeg gebeurt het nog dat ondernemers deze kans op meer positieve zoek hits laten liggen omdat ze niet bekend zijn met hoe  mensen werkelijk zoeken. Dat je jezelf kunt vinden op Google zegt helemaal niets. Het gaat er om ontdekt te worden. Ook een website alleen is niet voldoende. Uw aanwezigheid moet compleet zijn.

Wij doen dit werk sinds 2012. Geïnteresseerd? Voor een eerlijk en onafhankelijk advies, een marktconforme prijs en uitmuntende kwaliteit kunt u MediaSignaal bereiken via contactformulier

 

 

Deel dit artikel
Facebooktwitterlinkedinmail
Marketing idee: promoot uw verkooplocatie met Google Maps