Je eigen Google streetview virtuele tour

Hoe je je eigen Streetview en VR experience kunt bepalen wil een ondernemer of marketing manager graag weten. De mogelijkheid om je eigen locatie op Street View te is krijgen is door Google gemakkelijker gemaakt door het platform meer open te maken. Het is recentelijk ook goedkoper geworden.

Er zijn pakweg drie methodes. Full service wordt geboden door de echte Google fotograaf. Hij onderscheidt zich met een voorsprong in kwaliteit en ervaring. As onafhankelijke freelancer werk ik al vijf jaar met 360° fotografie voor opdrachtgevers als winkels, horeca, locaties en showrooms. Daarnaast zijn er de camera-auto’s voor de wegen en amateurfotografen, die vaak losse foto’s plaatsen.

Een vraag die ik regelmatig krijg: “Herbert, kun je voor mij de street view opnames van mijn straat updaten? Want de situatie rond mijn plek is totaal veranderd.”

Antwoord: “Ik kan voor jou wel een panoramafoto toevoegen en als je dat wilt een complete virtuele tour in streetview style. Maar de bestaande Google Streetview wordt echter door Google na een aantal jaren bijgewerkt en dat wordt niet gedaan door ons. Als Streetview Trusted fotograaf zet ik bedrijven en locaties op Street View, geen openbare wegen. Dat wordt met zo’n autootje gedaan als bulk opdracht. Ik maak 360 graden foto’s in opdracht voor wie mij boekt. Ik werk handmatig en met precisie, alvorens ze op Maps en Street View te publiceren.”

Nog een vraag: “Kan ik zelf mijn eigen panoramafoto’s, virtuele tour, VR video etc toevoegen aan Maps? Zo’n professionele fotograaf wat kost dat eigenlijk. ik bedoel, mag ik dat ook zelf doen?”

Antwoord: “Google is in de business van zo veel mogelijk relevante informatie aanbieden, naast tekstuele informatie kan iedereen video’s en foto’s aanbieden. Dankzij crowdsourcing staan er miljoenen foto’s op Maps. Zoals je ook je eigen filmpje kunt plaatsen op YouTube kun je in principe ook je eigen foto en panoramafoto plaatsen. Cool toch. De ideale oplossing voor de beginnende ondernemer die het zelf wil doen.”

Bike Totaal Leenders, verzorgd door Google fotograaf Herbert Capelle

Een foto is te doen, maar een virtuele tour? Of je een pro inhuurt voor je bedrijfsfilm, een fotograaf voor je brochurefoto’s of een Streetview Trusted fotograaf voor je virtuele tour, dat hangt af van je budget en je doelstelling. Het onderscheid zit er in dat wij de ervaring hebben en precies weten hoe je op Maps/Streetview het beste resultaat bereikt. Wij maken daarvoor geen gebruik van een mobile app.  Met speciale apparatuur en software gaan we aan de slag. Onze technologie  staat na 5+ jaar ervaring garant voor kwaliteit. Wij zorgen ervoor dat uw klanten onder de indruk zijn en overtuigd raken van uw kwaliteit.

Meer weten? Neem rechtstreeks contact op met Herbert, de Google gecertificeerde fotograaf die uw locatie op de kaart wil zetten.

Andere onderwerpen zie Google Maps Blog / Street View Blog

Deel dit artikel
Facebooktwitterlinkedinmail
Je eigen Google streetview virtuele tour

Leave a Reply