Popeye, de cultplatenzaak van Nederland

Na het sluiten van Plato in Enschede en Phantasio in Amsterdam was het even slikken.

Popeye is te vinden op Google Indoor Street View. De CD en Vinyl liefhebber die z’n muziek vast wil houden kan gerust zijn: Popeye heeft alle tijden overleeft en zal na Napster, BitTorrent, YouTube en iTunes ook Spotify overleven. Popeye is tijdloos. Maar niet alleen tijdloos, Popeye valt ook niet vast te pinnen op een bepaalde plek. Toevallig staat dan de winkel in Hengelo, maar als je er naar binnen gaat waan je waar ook ter wereld op de hipste plekken. Hello East-Village, Camden Town of Kreuzberg, this is me and I love music. Popeye lijkt overal te passen, maar paste zich nooit aan en bleef zichzelf. Toevallig dan in Hengelo, waarom niet? Daar mogen ze daar best eens trots op zijn! Geen enkele stad heeft nog zoiets als Popeye lijkt het bijna wel.

Johan Dollekamp is al sinds 1981 eigenaar van een cultzaak die in 1973 werd opgericht. Als je als enige overleeft dan eindig je met klanten overal ter wereld. En dat is ook echt zo. Mensen reizen er voor om, omdat ze het weer in hun handen willen voelen. Tip: vraag om een geschenkbon en je krijgt een uniek kunstwerk, dat je niet eens meer cadeau wil weggeven laat staan dat de gelukkige hem komt inleveren. Heerlijk zo’n lekker laid back sfeertje van muzikanten en muziekliefhebbers. Er nog nooit geweest? Bekijk het even van binnen: Popeye op Google Indoor Street View

Grammofoonplatenzaak “Popeye”
Drienerstraat 9
7551 HJ Hengelo Ov
074 2426212

Google+

Uw onderneming ook op Google Indoor Street View? Neem contact op met MediaSignaal

Andere onderwerpen zie Google Maps Blog / Street View Blog

Deel dit artikel
Facebooktwitterlinkedinmail
Popeye, de cultplatenzaak van Nederland

2 thoughts on “Popeye, de cultplatenzaak van Nederland

 1. Nico Bos says:

  Leuk dat Johan zo in het nieuws komt. Heb goede herinneringen van 30 jaar geleden tot op heden. Zoek je iets speciaals? Popeye heeft het of Johan zorgt ervoor dat hij het voor je op de kop tikt. Tijdloos, ambiance en voelen dat je welkom bent. Petje af.
  Elke keer als ik in Hengelo ben loop ik eventjes binnen.

  1. Ed Drost says:

   Al vanaf de Emmaweg. Mijn zoon, mijn dochter en ik, altijd even langs Popeye. Jammer dat dit muziek gebeuren daar verdwenen is. Maar ook op het nieuwe adres heeft Johan zich bewezen. Altijd even langs. Nu ik wat ouder ben geworden en de kinderen ook natuurlijk en verhuisd, is Popeye voor ons een begrip! Jouw kennis van muziek en doorzettingsvermogen moet gewoon door! En wij hopen dat dit nog lang mag duren.

   Groetjes van ons, Ed,Tom en Hanne

Leave a Reply