Hoe maak ik een streetview?

Het toevoegen van een streetview of zelf een streetview maken van je eigen locatie kan tegenwoordig. Je kunt daarvoor zelf aan de slag met de nieuwe Google Street View app uit de Google Play Store. Daarmee kun je je eigen 360 graden virtuele tour maken en die delen op Google Maps. Voorheen kon je ook al een individuele PhotoSphere plaatsen, maar sinds kort dus ook meerdere panoramafoto’s met elkaar verbinden die dan een virtuele rondleiding vormen.

Tot voor kort kon dit uitsluitend gedaan worden door de professionele Google Street View Trusted fotograaf, zoals MediaSignaal dat sinds 2012 in Twente en Overijssel doet. In opdracht van winkels, horeca, showrooms en bedrijven, met name in Enschede, Almelo, Hengelo en omliggende plaatsen, fotografeerde MediaSignaal de beste locaties voor een ‘Streetview voor binnen’ virtuele tour.

Wat zijn de nadelen van zelf knutselen met dit toch tamelijk gecompliceerde klusje? Nou ja er gaat gewoon heel wat tijd in zitten om het op een goed niveau te krijgen. Vergelijk het met zelf een filmpje maken op je telefoon vs. een professionele bedrijfsfilm. Iedereen heeft tegenwoordig wel een digitale camera al dan niet op de telefoon, maar zijn we allemaal goede fotografen en videomakers? Kunnen we allemaal onze eigen website bouwen? Of via social media goed met klanten communiceren? Als bedrijf wil je goed voor de dag komen, het is tenslotte een manier om klanten een kijkje te geven in je keuken. Neem daarom contact op met de gecertificeerde Google fotograaf.

Als professionele partij zijn wij als 360 graden fotograaf eigenlijk blij met deze ontwikkeling. In het verleden moesten we vaak moeite doen om uit te leggen wat we eigenlijk doen. “Kent u Google Street View?  Dit is hetzelfde maar dan gaan we bij u naar binnen. Nee, niet met zo’n wagentje.”

Google’s core business is het verstrekken van zoveel mogelijk relevante informatie en dus wil de informatiereus zoveel mogelijk de wereld in 3D laten zien. Door zo veel mogelijk mensen aan te moedigen hun eigen virtuele tours te maken en te delen hopen ze dat we de virtual reality experience op grote schaal kunnen beleven.

Google Street View App of de gecertificeerde Google Fotograaf
Google Street View App of de gecertificeerde Google Fotograaf

Het verschil tussen de Google Street view app en de 360 graden fotograaf zit hem niet alleen in de tools die hij gebruikt. Er is nog een belangrijk verschil: het werk van de Street View Trusted fotograaf beïnvloedt de zoekresultaten rechtstreeks. Zijn werk valt onder de knop ‘Binnenkijken’ of ‘See inside.’ Er is een connectie gemaakt met de gegevens van het bedrijf waardoor het zoekalgoritme de link veel beter legt. Dit in tegenstelling tot de ‘losse’ foto’s die met de app op Google Maps worden gepost.

Het verschil tussen een Photosphere (en een Streetview virtuele tour gemaakt met de Street View app) en het werk van de Street View vertrouwde fotograaf wordt op Google Maps aangegeven door de kleur. Blauwe cirkels zijn gemaakt met de Street View app, de gele cirkels zijn van de hand van de Google fotograaf.

Meer informatie? Ga naar het contactformulier.

Andere onderwerpen zie Google Maps Blog / Street View Blog

Deel dit artikel
Facebooktwitterlinkedinmail
Hoe maak ik een streetview?

Leave a Reply